ADVISEUR BEDRIJFSVOERING ONDERWIJS EN KINDEROPVANG

Als Adviseur Bedrijfsvoering Onderwijs en Kinderopvang heb je een veelzijdige job. Zowel onderwijs als kinderopvang is gebaat bij een evenwichtige financiële omgeving. Tegelijkertijd opereer je als financieel specialist in een niet-financieel gedreven omgeving. Voor de bestuurder ben je een strategische sparringpartner en financieel geweten, voor de controller een specialist op gebied van inhoud en procesmatige inrichting, voor school- en kinderopvang directeuren een baken van rust en financiële duidelijkheid. Want jouw werkzaamheden zijn zowel uitvoerend, begeleidend als adviserend van aard.
 

DIT HEB JE

 • Affiniteit met onderwijs en/of kinderopvang
 • Analytisch vermogen, inzicht in financieel-administratieve processen en een behulpzame instelling
 • Enige jaren ervaring in een rol als financieel adviseur of (assistent)-accountant
 • Aantoonbare ervaring met financiële advisering in het onderwijs, kinderopvang of bedrijfsleven of de bereidheid om je de specifieke kennis van onderwijs- en kinderopvang advies eigen te maken
 • Een afgeronde HBO of WO opleiding Bedrijfseconomie, Finance & Control of Accountancy
 • Ervaring met AFAS
 • Goede kennis van Excel

DIT KAN JE

 • Je functioneert als strategisch klankbord voor het bestuur van de onderwijs- en kinderopvang instelling en zorgt dat je op de hoogte bent van de relevante actualiteiten bij jouw klanten
 • Soms vervul je tijdelijk de controllersfunctie en werk je op interim basis bij een bestuur
 • Je begeleidt de cliënt bij de inrichting en implementatie van AFAS samen met je collega AFAS Experts
 • Je adviseert het bestuur op het gebied van administratieve organisatie, over mogelijke procesoptimalisatie en bij diverse actuele vraagstukken
 • Je bespreekt de meer complexe tussentijdse rapportages en jaarrekeningen met de cliënt
 • Je beoordeelt de voorlopige jaarrekening en het balansdossier in samenwerking met de Teamleider / Senior Adviseur Bedrijfsvoering Onderwijs en Kinderopvang
 • Je signaleert kansen door jouw proactieve benadering van de markt
 • Vaktechnische en actuele ontwikkelingen weet je te signaleren en slim door te vertalen naar de praktijksituatie van de cliënt
 • Je schakelt de juiste interne specialisten in bij vraagstukken waar jouw kennis niet geheel toereikend is
 • Je geeft presentaties/lezingen tijdens interne/externe vaktechnische bijeenkomsten en/of beurzen
 • Je bent (mede)verantwoordelijk voor vaktechnische praktijkontwikkeling, bijvoorbeeld door het organiseren van interne bijeenkomsten
 • Je houdt steeds oog voor de kwaliteit van de dienstverlening en de klanttevredenheid

DIT KRIJG JE

 • Groei, zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak via zowel de Van Oers University, ons eigen opleidingsinstituut
 • Vrijheid en ruimte om eigen ideeën in te brengen en uit te voeren
 • Marktconform salaris en prima arbeidsvoorwaardenpakket
 • Verjaardagen én successen worden gezamenlijk gevierd
 • Vrijdagmiddagborrels om het weekend goed in te luiden
 • De deuren van onze collega's staan altijd open. Zij helpen je waar ze kunnen
 • Werken in een persoonlijk, hecht team van Professionals

WORD JIJ ONZE NIEUWE ADVISEUR BEDRIJFSVOERING ONDERWIJS EN KINDEROPVANG?

Heb jij ervaring in (financiële) advisering en heb jij daarnaast affiniteit met onderwijs of kinderopvang? Krijg jij energie van een breed takenpakket, die zowel uitvoerend, begeleidend als adviserend van aard is? Dan zijn wij op zoek naar jou. Je komt te werken in een hecht en ambitieus team van professionals. Wij bedienen met name klanten in Zuid-Nederland. 

Ontwikkeling is een belangrijk aspect binnen onze organisatie. Niet alleen op het gebied van vakkennis, maar ook op persoonlijk vlak. Wij geven je dan ook alle ruimte en mogelijkheden, zodat je blijft groeien. 

Ben jij de betrokken Adviseur bedrijfsvoering onderwijs, die precies de juiste oplossingen weet aan te dragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Van Oers is één van de grootste accountancy & advies kantoren in West-Brabant. We zijn gespecialiseerd in accountancy, belastingadvies, loonadvies, corporate finance, administratieve en juridische dienstverlening. We kiezen bewust voor het werken vanuit lokale kantoren dicht bij klanten.

Bij ons ervaar je elke dag wat je werk betekent voor ondernemers, de lokale economie en de samenleving. Echte verbondenheid, zakelijk én maatschappelijk, is daarbij de basis. Iedere klant bij Van Oers heeft een eigen contactpersoon. Iemand die de dagelijkse cijfers én de lange termijn kent. 

Met de inzet van specialisten komen we tot de beste oplossing, altijd vanuit inleving en een ondernemende instelling. We hechten veel waarde aan een plezierige werksfeer. 
Als dat ook jou aanspreekt, maken we graag kennis.

VAN OERS IN ÉÉN ZIN

"Bourgondisch, Brabants, Vooruitstrevend"

JEZELF BLIJVEN ONTWIKKELEN

Blijven ontwikkelen vinden we erg belangrijk. Daarom bieden we je coaching en training op maat aan. Zo kun jij de juiste stappen zetten in jouw loopbaan en blijft onze dienstverlening op het hoogste niveau. Groei en ontwikkeling zit diep geworteld in onze bedrijfscultuur en leertrajecten worden gefaciliteerd door onze eigen Van Oers University.

DRIE VRAGEN AAN MARLEEN VAN LOON

 

Hoe zou je de sfeer bij Van Oers beschrijven?
Van Oers is zeker géén accountantskantoor dat we kennen van de vooroordelen zoals saai, stoffig en formeel. Van Oers is juist een gemoedelijk informeel Brabants kantoor met een toegankelijke en gezellige sfeer. Bij Van Oers wordt hard gewerkt, maar ook hard gelachen. De combinatie van hard werken en hard lachen, maakt het een prettige werkomgeving. Er moet gewerkt worden, maar wel met plezier!

Welk advies geef je toekomstige collega’s?
Grijp je kansen en profileer jezelf! Van Oers geeft veel mogelijkheid tot ontwikkelen, maar je moet het zelf doen. Dus neem initiatief, laat jezelf zien, denk goed na over wat je wel/niet wil en bespreek dit. Op deze manier kun je bij Van Oers een heel mooie carrière maken, waarbij je jezelf maximaal kunt ontwikkelen en nog meer van toegevoegde waarde kunt zijn bij Van Oers! Win, win!  

Mooiste ervaring bij Van Oers
Denkend over een antwoord op deze vraag schieten er veel mooie momenten door mijn hoofd. Vrijdagmiddagborrels, personeelsuitjes, grootste lol met collega’s over het versturen van complimentenkaartjes en niet te vergeten de kerstborrels. Om maar wat dingen te noemen! Maar in the end is het werken bij Van Oers een ervaring op zich, zeker als ik kijk hoe ik binnenkwam toen ik begon met werken bij Van Oers en hoe ik me heb ontwikkeld tot waar ik nu sta. Een mooie ervaring om die ontwikkeling te mogen maken bij Van Oers, met als hele leuke bijkomstigheid de gezellige uitjes en borrels met leuke collega’s!

ZIEN WE JOU BINNENKORT?