BUSINESS RESTRUCTURING CONSULTANT

Als Business Restructuring Consultant bij Van Oers Corporate Finance begeleid je klanten, die in zwaar weer zitten en/of wanneer een dringende koerswijziging van de bedrijfsstrategie noodzakelijk is. Ben jij de daadkrachtige professional, die de vinger op de zere plek weet te leggen en met heldere advisering bijdraagt aan de continuïteit en betere performance van onze klanten? Dan maken we graag kennis met je!
 

DIT HEB JE

 • Een afgeronde WO opleiding in een financiële richting
 • Tenminste 5 jaar relevante werkervaring met management consultancy en/of turn around management in het MKB of bij een afdeling Bijzonder Beheer van één van de grootbanken
 • Sterk analytisch vermogen en daadkracht, gecombineerd met een flinke dosis empathie
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • De mentaliteit die past bij Van Oers: je hebt een ondernemende geest en strategische blik, maar je schuwt operationele taken, zoals het schrijven van een goed rapport, niet
 • Een sterke persoonlijkheid en het vermogen om ratio van emotie te onderscheiden

DIT KAN JE

 • Een grondige analyse maken van de situatie waarin de onderneming verkeert
 • In gesprekken met ondernemers en medewerkers weet jij de onderste steen boven te krijgen, omdat je draagvlak creëert; je durft daarbij ook confronterend te zijn
 • Een goed onderbouwd adviesrapport opstellen
 • Schakelen met externe partijen, zoals de Belastingdienst, banken en Bijzonder Beheer-afdelingen van banken
 • Gedragsverandering begeleiden en aanbevelingen vanuit de rapportage ook daadwerkelijk implementeren
 • Out of the box denken en met een frisse geest tegen problematiek aankijken
 • Het verschil maken voor de onderneming en een langdurige relatie opbouwen

DIT KRIJG JE

 • Groei, zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak via zowel de Van Oers University, ons eigen opleidingsinstituut
 • Vrijheid en ruimte om eigen ideeën in te brengen en uit te voeren
 • Marktconform salaris en prima arbeidsvoorwaardenpakket
 • Verjaardagen én successen worden gezamenlijk gevierd
 • Vrijdagmiddagborrels om het weekend goed in te luiden
 • De deuren van onze collega's staan altijd open. Zij helpen je waar ze kunnen
 • Werken in een persoonlijk, hecht team van Professionals

WORD JIJ ONZE BUSINESS RESTRUCTURING CONSULTANT?

Je hebt ruime ervaring met turn around management en weet hierdoor exact wat nodig is. Je begint met een grondige analyse van de financiële situatie van de onderneming, maar je kijkt ook verder dan alleen de cijfers. Je leert de mensen achter het bedrijf goed kennen, je identificeert kansen, bedreigingen en risicofactoren, begrijpt de positie van de onderneming in de waardeketen en je stelt hiervan een goed onderbouwd rapport op. Je adviseert over het vervolgtraject en formuleert praktische oplossingen, te stellen prioriteiten en te ondernemen acties. Vervolgens ben je waar nodig intensief betrokken bij de implementatie van je aanbevelingen.

Van Oers is één van de grootste accountancy & advies kantoren in Zuid-Nederland. We zijn gespecialiseerd in accountancy, belastingadvies, loonadvies, corporate finance, administratieve en juridische dienstverlening. We kiezen bewust voor het werken vanuit lokale kantoren dicht bij klanten. Bij ons ervaar je elke dag wat je werk betekent voor ondernemers, de lokale economie en de samenleving. Echte verbondenheid, zakelijk én maatschappelijk, is daarbij de basis. We hechten veel waarde aan een plezierige werksfeer. Als dat ook jou aanspreekt, maken we graag kennis.

VAN OERS IN ÉÉN ZIN

"Professioneel, Beide benen op de grond, Vooruitstrevend"

JEZELF BLIJVEN ONTWIKKELEN

Groei en ontwikkeling zit diep geworteld in onze bedrijfscultuur. Daarom bieden we je coaching en training op maat aan. Zo kun jij de juiste stappen zetten in jouw loopbaan en blijft onze dienstverlening op het hoogste niveau. Bij Van Oers krijg je alle kansen om jezelf te ontwikkelen tot een volwaardig professional. Vanuit onze eigen Van Oers University helpen wij jou hierin verder.

DRIE VRAGEN AAN EUGENE VAN DE KASTEEL

 
Welk advies geef je toekomstige collega's?

Wil je binnen een organisatie werken waar je impact maakt? Dan ben je bij Van Oers aan het juiste adres! Je maakt direct deel uit van een hecht team bestaande uit verschillende afdelingen. De onderlinge samenwerking tussen deze afdelingen zorgt voor een verbreding van je kennis en vaardigheden. Daarnaast is er een gezonde balans tussen hard werken en ontspanning. Je krijgt bij Van Oers Corporate Finance de mogelijkheid om via verschillende disciplines kennis te maken met het Corporate Finance vak en jezelf te bekwamen als een echte professional. Je wordt niet in het diepe gegooid, maar je krijgt wel voldoende vrijheid en vertrouwen om zelf op onderzoek uit te gaan. Je zit direct met de klant aan tafel. En wanneer je de ‘oplossing’ voor de klant vindt, vier je deze successen. Daarnaast geeft Van Oers je de ruimte om te leren. Alle collega’s binnen Van Oers staan klaar om je te helpen en jouw vragen te beantwoorden. Pak alle kansen die voorbijkomen en laat zien wat je in huis hebt, want kansen krijg je zeker binnen Van Oers. Wanneer jij wilt, willen wij ook.

Hoe ervaar jij de cultuur van Van Oers?

Van Oers is een professionele organisatie met oog voor de mens. Je wordt gezien en krijgt kansen om jezelf te ontplooien, maar je moet wel zelf initiatief nemen. Naast hard werken voor de klant, om diens droom te verwezenlijken, nemen we ook de tijd om als team te groeien door allerlei activiteiten te ondernemen. Er is oog voor maatschappelijke vraagstukken en ruimte voor eigen initiatieven. En niet te vergeten; onze vrijdagmiddagborrels zijn altijd erg gezellig en zo leer je andere Van Oers collega’s kennen!

Welke opleidingskansen heb ik al gekregen bij Van Oers?

Ik ben zelf afkomstig vanuit het bankwezen. Via diverse externe opleidingen heb ik de verschillende aspecten van het Corporate Finance vak mogen ervaren, zoals het waarderen van een bedrijf etc. Daarnaast biedt Van Oers ook alle mogelijkheden om je op persoonlijk vlak te ontwikkelen door persoonlijke ontwikkelingstrajecten waarin je bijvoorbeeld meer leert over je manier van communiceren. Wanneer je jezelf bewust bent hoe je overkomt bij anderen, kan je dit inzetten in onderhandelingen om uiteindelijk het gewenste resultaat te behalen.

ZIEN WE JOU BINNENKORT?