Logo

Maud Konings

De kansen die je krijgt, moet je pakken. Dat is wat Maud Konings bij haar thuis in Roosendaal meekreeg. En dat is óók precies waarom ze zo op haar plek is bij Van Oers. "Ik wil alles uit mezelf halen" zegt zij daarover. “Bij Van Oers kan dat."

“Ik wil alles uit mezelf halen” 

 

Vanaf het moment dat ze bij Van Oers startte, is Mauds ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt. Maud: "Ik heb in ruim een jaar hier al zoveel geleerd! Vakinhoudelijk, maar ook over mezelf. Met dank aan mijn collega's ben ik hier zoveel mondiger geworden."

Direct thuis bij Van Oers

Het was Mauds vader die haar tipte om bij Van Oers te solliciteren. Dit na haar eerdere opleiding officemanagement. Maud: "Mijn vader is met zijn bedrijf, gespecialiseerd in bodemonderzoek, al lang klant bij Van Oers. Vroeger ging ik weleens met hem mee als hij een afspraak had bij Van Oers. De rolletjes pepermunt die ik dan kreeg, herinner ik me nog. Ik was er op mijn twintigste aan toe om te gaan werken en vond het een goed idee van hem om bij Van Oers te solliciteren. Al tijdens het eerste gesprek op kantoor Oosterhout voelde ik me daar direct thuis!"

Open cultuur

Maud begint bij Van Oers aanvankelijk in het receptie- en secretariële team. Maud: "In het begin moest ik eraan wennen om 36 uur per week te werken, maar met mijn collega’s was er direct een klik. Ik kan echt álles aan hen vragen en wat ik wil delen, kan ik delen. De cultuur is open; daardoor voelt kantoor Oosterhout als thuis voor mij. Komt ook omdat we met iedereen van deze vestiging naast het werk, regelmatig iets leuks ondernemen. Dan hebben we zoveel plezier samen. Het team is trouwens best jong (gemiddelde leeftijd is 33 jaar). En iedere vrijdag sluiten we samen de week af."

Oog voor ambitie van medewerkers

Vrij snel na haar start in het secretariële team, krijgt Maud er financiële werkzaamheden bij, zoals de facturatie. Haar ambities worden namelijk snel opgemerkt door haar leidinggevende. Maud: "Terwijl ik de accountants en fiscalisten vanuit mijn secretariële rol ontlastte, dacht ik na over een eventuele vervolgopleiding in de accountancy. Ik wil het hoogst haalbare uit mezelf halen! Ik zoek graag de limiet op, in mijn werk maar ook tijdens het sporten, wat ik fanatiek doe. De wekelijkse personal training, bokstrainingen en bezoeken aan de sportschool zijn voor mij een goede uitlaatklep."

Verder groeien vanuit Finance & Control

In een voortgangsgesprek met de kantoormanager en een collega van HR vertelt Maud haar plan om zelf de accountancy-opleiding in deeltijd te gaan volgen. Maud: "Er is goed geluisterd naar wat ik aangaf, want niet lang daarna kreeg ik de kans om mee te kijken met het team Finance en Control. Dit om te achterhalen of het echt iets voor mij zou zijn. Lang verhaal kort: in begin 2024 ben ik begonnen met de opleiding Accountancy Bachelor of Science (BSc) bij Avans Hogeschool en werk ik in het team Finance & Control. Tot mijn taken behoren onder andere: factureren, het doen van betalingen en ondersteunen bij de btw-aangiftes. Daarnaast doe ik twee ochtenden per week vergelijkbare werkzaamheden bij een klant, een onderwijsstichting."

"De kansen die je krijgt, moet je pakken"

Werken én studeren

Maud zegt tot slot: ‘Natuurlijk is het pittig om naast een volle werkweek, op vrijdag naar Avans te gaan en daarnaast thuis veel te studeren. Maar ik heb al bewezen dat ik een doorzetter ben. Die bewijsdrang zit er nou eenmaal in. Voor mij is dit een hele mooie manier om mezelf verder te ontwikkelen. Eigenlijk precies zoals mijn vader altijd zegt: ‘de kansen die je krijgt, moet je pakken. Ik wil zo ver mogelijk zien te komen. Zo werk ik aan mijn toekomst!’ 

Kom jij werken bij Van Oers?

Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière? Ontdek de mogelijkheden en kom werken bij Van Oers. Een greep uit onze vacatures: 

  • Assistent controller mkb
  • Junior assistent controller
  • Medewerker Accountancy
Bekijk alle vacatures
Contactgegevens
werken@vanoers.nlBredaseweg 117, 4872 LA Etten-Leur
Voor elk moment in je carrière

Logo
PrivacyverklaringCookiestatement
Lid van brancheorganisatie NOB
Certification Logo