HET SOLLICITATIEPROCES

Van Oers werkt met de meest moderne systemen en softwarepakketten. Met deze software automatiseren we veel processen en verminderen we de administratieve rompslomp bij zowel klanten als intern. Dit geldt ook voor het werving- en selectieproces van onze HR-afdeling. Dit proces wordt geautomatiseerd met de zogenaamde Sollicitant Self Service. Het woord zegt het al; je hebt zelf de regie over jouw sollicitatieproces bij Van Oers. Tijdens jouw sollicitatieprocedure krijg je inloggegevens voor je eigen, beveiligde sollicitatieportal. Hierin kun je alle informatie terugvinden over jouw sollicitatie en weet je in welke fase jij van het sollicitatietraject zit. Ook kan er gemakkelijk gecommuniceerd worden via dat portal.

HOE WERKT HET?

Stap 1:
Klik op de knop Solliciteren bij de vacature.

Stap 2:
Vul al je gegevens in op het formulier, voeg je CV en motivatie toe als bijlage.

Stap 3:
Kies Aanmaken en jouw sollicitatie wordt verstuurd.

 

LIEVER EERST EVEN APPEN?

Wil je eerst meer informatie over een vacature of het sollicitatieproces? Stuur dan gerust een app naar Wendy Snel - Lutt, onze recruiter. Zij is bereikbaar via 06-20710724. Bellen mag natuurlijk ook.

WAT ZIJN DE VERVOLGSTAPPEN?

Wanneer jouw sollicitatie bij ons is binnengekomen, krijg je een bevestiging per e-mail. Binnen enkele dagen nemen wij contact met jou op om jouw sollicitatie te bespreken. Het kan zijn dat we nog aanvullende vragen hebben waar we graag op voorhand nog antwoord krijgen. Op die manier maken we een goede inschatting en kijken wij welke vestiging of functie het beste bij jou past. Ook heb jij natuurlijk de mogelijkheid om vragen aan ons te stellen.

Na het eerste gesprek vindt er een evaluatie plaats en zijn wij benieuwd of er een wederzijdse klik is.

Is die klik er? Dan volgt er een assessment. Deze bestaat uit twee onderdelen; een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest. Je wordt uitgenodigd om dit assessment op kantoor of thuis te maken. Hierdoor krijgen wij een beter beeld van jou als persoon. De resultaten worden uiteraard met jou besproken. Passen de resultaten bij ons geschetste profiel, dan volgt er een tweede gesprek.

Dit tweede gesprek is bedoeld om kennis te maken met mensen van de desbetreffende afdeling. Indien dit vervolggesprek ook positief is verlopen, dan rest ons nog maar één ding.

Jij bent positief en wij zijn positief. Dan is het tijd dat wij jou een arbeidsvoorwaardelijk voorstel te doen. Zodra die officiële punten op de i zijn gezet, heten wij jou van harte welkom bij Van Oers!

Je krijgt toegang tot het persoonlijke sollicitatieportaal, waar precies staat beschreven wat we van je nodig hebben. Elke keer als er een bericht van ons voor je klaarstaat, ontvang je van Van Oers een e-mail met daarin een link naar het betreffende bericht.

EEN AANTAL TIPS TER VOORBEREIDING

1. Neem een kijkje op de website van Van Oers Accountancy & Advies;

Je hoeft de website niet uit je hoofd te leren, maar lees je in over wie wij zijn en wat we doen.

2. Vragen
Bedenk vragen die je zou kunnen stellen. Bedenk ook welke mogelijke vragen ze jou kunnen stellen, zodat jij je daar alvast op kunt voorbereiden.

3. Kom op tijd
Beter een kwartier te vroeg dan 5 minuten te laat. Soms heb je te maken met onmacht, bel dan even dat je later komt. We snappen dat je de kattenbak van de broer van de zus van je vriendin nog moest verschonen…de bruggensmoes heeft bij ons geen zin, die zijn hier niet in de buurt.

4. Trek de juiste kleding aan.
Een eerste indruk is het belangrijkst. Dit geldt ook zeker bij een sollicitatiegesprek.
Zorg ervoor dat je representatief gekleed bent, dus geen broeken met gaten, afgetrapte sneakers of t-shirts.

5. Succes!